ابراز نگرانی معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان از کاهش سن مبتلایان به HIV

فت فتو/کرمان «افزایش ابتلا در نوجوانان و سنین کمتر و افزایش ابتلای زنان نسبت به مردان، زنگ خطری برای جامعه است.» این دو موضع از نگرانی های اساسی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بود. محسن بارونی عصر امروز ۱۳ آذرماه در نشست خبری کمپین اطلاع رسانی ایدز(HIV) در کرمان گفت: اول دسامبر هر سال […]

فت فتو/کرمان «افزایش ابتلا در نوجوانان و سنین کمتر و افزایش ابتلای زنان نسبت به مردان، زنگ خطری برای جامعه است.» این دو موضع از نگرانی های اساسی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بود.

محسن بارونی عصر امروز ۱۳ آذرماه در نشست خبری کمپین اطلاع رسانی ایدز(HIV) در کرمان گفت: اول دسامبر هر سال به عنوان روز جهانی ایدز نامگذاری شده و نقش رسانه در خصوص پیشگیری از این بیماری بسیار با اهمیت است.

او با اشاره به تفاوت ایدز و HIV عنوان کرد: باید با اطلاع رسانی حلقه های متعدد بعد از ابتلا شکسته و از آن پیشگیری شود.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با توجه به داروهای ضد ویروسی و درمان های ترکیبی، لود ویروس HIV به قدری ضعیف می شود که احتمال انتقال آن کاهش یافته است. اما اگر بیمار داروهای خود را قطع کند این بیماری برگشت پذیر است.

«افزایش ابتلا در نوجوانان و سنین کمتر و افزایش ابتلای زنان نسبت به مردان، زنگ خطری برای جامعه است.» این دو موضع از نگرانی های اساسی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بود.

طبق اعلام بارونی، متاسفانه متوسط سن ابتلا به ۲۵ سال رسیده و براساس بیماران رصد شده، بیشترین مبتلایان به HIV جامعه در رده سنی ۲۰ تا ۴۵ هستند و در ادامه ابراز امیدواری کرد که این سن پایین تر نیاید.
او تماس جنسی، انتقال از مادر آلوده به نوزاد، تزریق خون و سرنگ مشترک را از راه های انتقال HIV برشمرد و اظهار کرد: مراکز گذری کاهش آسیب «DIC » با هدف شناسایی و تحت نظر قرار دادن مسائل بهداشتی افراد مبتلا به این بیماری راه اندازی شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزایش موارد مبتلا به HIV  از طریق روابط جنسی محافظت نشده را از نگرانی های دانشگاه علوم پزشکی دانست و در ادامه بیان کرد: تشخیص زودهنگام HIV بسیار حیاتی است زیرا عمر بیمار را بیشتر می توان کرد و از تبدیل آن به ایدز جلوگیری می شود.

او با بیان این مطلب که دوره نهفتگی HIV حتی به ۲۵ سال می رسد و در ادامه درباره اهمیت آموزش در زمینه پیشگیری از ابتلا به HIV می گوید: براساس مطالعات انجام شده در مورد HIV در ایران، ۴۰ درصد افراد جامعه ایران در مورد این بیماری اطلاعات لازم را ندارند لذا باید رسانه ها در این زمینه ورد پیدا کنند.

بارونی تعهد و پایبندی به نظام خانواده، تسهیل ازدواج، استفاده از وسایل محافظت فردی را از جمله راه های کاهش ابتلا به HIV می داند و می افزاید: این بیماری روی اقتصاد خانواده و شهر بسیار تاثیرگذار است حتی این تاثیر بیشتر از کووید ۱۹ است.

او در پاسخ سوال فت فتو درمورد خبر منتشر شده روز گذشته تحت عنوان « صحبت از ایدز در مدارس ممنوع است» و باتوجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی کرمان رویکرد اساسی خود را در آموزش می داند، لذا این دانشگاه چگونه می خواهد به هدف گذاری خود دست یابد؟ می گوید: شاید در سطح وزارت آموزش و پرورش مشکلاتی وجود داشته باشد اما در سطح استان کرمان این دانشگاه با آموزش و پرورش استان تعامل بسیار خوبی دارد و آموزش های ما کاملا علمی و براساس پروتکل ارسالی از وزارت بهداشت است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه می دهد: آموزش ها براساس گروه های هدف است به طوری که آموزش دانشجویان با دانش آموزان فرق دارد و ملاحظات آموزش و پرورش را در آموزش ها کاملا رعایت می کنیم و بدانید بدون اجازه آموزش و پرورش به مدارس ورود پیدا نمی کنیم اما تعامل خوبی با یکدیگر داریم.

او با بیان این مطلب که هنوز این ابلاغیه مطرح شده در خصوص ممنوع بودن آموزش HIV در مدارس به این دانشگاه نرسیده و از آن آگاهی ندارم، در ادامه می افزاید: باید آموزش ها پیشگیرانه باشد و از عوارض و عواقب مسئله گفته می شود و تا آموزش نباشد نمی توان حلقه های متصل به بیماری را شکست.

به گفته بارونی، ایجاد زبان مشترک و تبیین اهداف آن آموزش که همان سواد سلامت HIV است می تواند موانع اطلاع رسانی را بردارد ضمن آنکه براساس نوع مخاطبان باید آموزش پیشگیری از HIV داده شود.

انتهای پیام




ابراز نگرانی معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان از کاهش سن مبتلایان به HIV

منبع: ایـسنا
? ابراز نگرانی معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان از کاهش سن مبتلایان به HIV