اباعبدالله(ع) با قیام خود اسلام را در هر زمانی بیمه کرد

امان الله علیمرادی گفت: امام حسين عليه السلام از لحاظ عملي، درس بزرگي به همه تاريخ اسلام داد و در حقيقت، اسلام را هم در زمان خودش و هم در هر زمان ديگري بيمه کرد. حجت الاسلام و المسلمین امان الله علیمرادی در گفتگو با فت فتو؛ ضمن عرض تسلیت فرا رسیدن ایام عزای سیدالشهدا […]

امان الله علیمرادی گفت: امام حسين عليه السلام از لحاظ عملي، درس بزرگي به همه تاريخ اسلام داد و در حقيقت، اسلام را هم در زمان خودش و هم در هر زمان ديگري بيمه کرد.

حجت الاسلام و المسلمین امان الله علیمرادی در گفتگو با فت فتو؛ ضمن عرض تسلیت فرا رسیدن ایام عزای سیدالشهدا علیه السلام و یاران باوفای ایشان با بیان اینکه یک روی حادثه عاشورا جنایت و ایجاد مصیبت و غم است، گفت: این واقعه، بزرگترین مصیبت تاریخ است؛ امام ضادق علیه السلام فرمودند” همانا مصیبت روز حسین علیه السلام عاشورا از تمام روزهای دیگر بزرگتر است”.

نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: امام رضا علیه السلام در خصوص ابعاد این مصیبت فرموده اند” به درستی که مردم عصر جاهلیّت جنگ در ماه محرم را حرام می‌دانستند، پس در آن ماه حلال کردند خون‌های ما را و حرمت ما را در آن ماه شکستند و فرزندان و همسران ما را اسیر کردند و در خیمه‌های ما آتش افروختند و هر آنچه از کالا بود چپاول کردند و حرمت رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم را در مورد ما رعایت نکردند”.

وی با تأکید بر غم و اندوه در برابر این مصیبت بزرگ عنوان کرد: امام رضا علیه السلام فرمودند” به درستی که روز حسین علیه السلام در سرزمین کربلا قلب‌های ما را زخمی کرد و خون‌های ما را جاری ساخت و عزیزان ما را خوار گرداند، و درد و رنج را میراث ما ساخت تا روزی که این غم برطرف شود، روز قیام قائم و انتقام او از قاتلان پس گریه کنندگان باید بر مثل حسین علیه السلام گریه کنند زیرا به درستی که گریه بر او گناهان بزرگ را از بین می‌برد”.

بزرگی مصیبت حادثه عاشورا

حجت الاسلام و المسلمین علیمرادی با بیان اینکه در زیارت عاشورا می خوانیم” اشتداد غضب خدا بر کسانی که اتفاق کردند بر قتل حسین بن علی علیه السلام” اظهار کرد: آن حضرت هنگامي كه به صحنه پيكار نظر كردند، گفتند: غضب الهي بر قوم يهود شدت گرفت، چرا که براي خدا، فرزند قائل شدند، غضب خدا، بر نصاري شديد شد، چرا که قائل به تثليث شدند و غضب الهي بر مجوس فرود آمد، چرا که خورشيد و ماه را پرستيدند و غضب خداوند شدت گرفت بر قومي که متحد شدند تا فرزند دختر پيامبر خود را بکشند، به خدا قسم تن به ذلت بيعت نخواهم داد، تا خداوند را ملاقات کنم در حالي که به خون خود آغشته باشم.

نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه عاشورا مدرسه آموزش حیات طیبه و تجسم ارزش‌های بلند انسانی است، گفت: ایمان توحیدی، توکل بر خدا، تسلیم و رضا در برابر اراده الهی در انجام وظایف، فداکاری در راه حق، بذل مهجه و همه موجودی در این راه، دعوت به راه حق و استقامت در این راه، مبارزه با ظلم، فساد، انحراف؛ روشن‌ترین این ارزش‌ها دفاع از اسلام و حفظ آن و برگرداندن اسلام به مسیر و مجرای صحیح یعنی برگرداندن به کتاب خدا و سنت پیامبر(ص) است.

وی عنوان کرد: آن شبي که وليد حاکم مدينه، حضرت را احضار کرد و گفت: معاويه از دنيا رفته است و شما بايد با يزيد بيعت کنيد! حضرت به او فرمود: باشد تا صبح، «ننظر و تنظرون اينا احق بالبيعة و الخلافه»  برويم فکر کنيم، ببينيم ما بايد خليفه شويم، يا يزيد بايد خليفه شود! مروان فرداي آن روز، حضرت را در کوچه هاي مدينه ديد، گفت: يا اباعبدالله، تو  خودت را به کشتن مي دهي! چرا با خليفه بيعت نمي کني؟ بيا بيعت کن، خودت را به کشتن نده؛ خودت را به زحمت نينداز!

محتوای دو نامه امام حسین(ع) به روسای بصره چه بود؟

این مقام مسئول بیان کرد: حضرت در جواب او، اين جمله را فرمود: «انالله و انا اليه راجعون و علي الاسلام السّلام، اذ قد بليت الامة براع مثل يزيد» ؛ ديگر بايد با اسلام، خداحافظي کرد؛ آن وقتي که حاکمي مثل يزيد بر سر کار بيايد و اسلام به حاکمي مثل يزيد، مبتلا گردد! قضيه شخص يزيد نيست؛ هرکس مثل يزيد باشد. گویی تا به حال هرچه بود، قابل تحمّل بود؛ اما الان پاي اصل دين و نظام اسلامي در ميان است و با حکومت کسي مثل يزيد، نابود خواهد شد.

حجت الاسلام و المسلمین علیمرادی ادامه داد: در وصیت حضرت به برادرش محمد بن حنفيه، بعد از شهادت به وحدانيّت خدا و موارد دیگر، به اين جا مي رسد: «و اني لم اخرج اشرا ولا بطراً و لا مفسداً و لا ظالماً»؛ يعني اشتباه نشود و تبليغات‌چي‌ها تبليغ کنند که امام حسين هم مثل کساني که خروج مي کنند براي اين که قدرت را به چنگ بگيرند – براي خودنمايي، براي عيش و ظلم و فساد – وارد ميدان مبارزه و جنگ مي شود! کار ما از اين قبيل نيست.

نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: حضرت در مکه، دو نامه نوشته است که يکي به رؤساي بصره و يکي به رؤساي کوفه است. در نامه حضرت به رؤساي بصره، اين طور آمده است” من مي خواهم بدعت را از بين ببرم و سنّت را احيا کنم؛ زيرا سنت را ميرانده اند و بدعت را زنده کرده اند! اگر دنبال من آمديد، راه راست با من است؛ يعني مي خواهم همان تکليف بزرگ را انجام دهم که احياي اسلام و احياي سنّت پيغمبر و نظام اسلامي است”.

سیدالشهدا(ع) به روسای کوفه چه فرمودند؟

وی افزود: در نامه به اهل کوفه فرمود” امام و پيشوا و رئيس جامعه اسلامي نمي تواند کسي باشد که اهل فسق و فجور و خيانت و فساد و دوري از خدا و اينهاست. بايد کسي باشد که به کتاب خدا عمل کند. يعني در جامعه عمل کند؛ نه اين که خودش در اتاق خلوت فقط نماز بخواند؛ بلکه عمل به کتاب را در جامعه زنده کند، اخذ به قسط و عدل کند و حق را قانون جامعه قرار دهد”.

این مقام مسئول تصریح کرد: امام حسين از مکه خارج شد. آن حضرت در بين راه در هر کدام از منازل، صحبتي با لحنهاي مختلف دارد. در منزلي به نام «بيضه»، در حالي که حرّبن يزيد هم در کنار حضرت است – حضرت مي رود، او هم در کنار حضرت مي رود – به اين منزل رسيدند و فرود آمدند.

حجت الاسلام و المسلمین علیمرادی گفت: حضرت ايستاد و خطاب به لشکر دشمن، اين گونه فرمود” اگر کسي ببيند حاکمي در جامعه، بر سرِ کار است که ظلم مي کند، حرام خدا را حلال مي شمارد، حلال خدا را حرام مي شمارد، حکم الهي را کنار مي زند – عمل نمي کند – و ديگران را به عمل وادار نمي کند؛ يعني در ميان مردم، با گناه، با دشمني و با ظلم عمل مي کند و با زبان و عمل، عليه او اقدام نکند، خداي متعال در قيامت، اين ساکت، بي تفاوت و بي عمل را هم به همان سرنوشتي دچار مي کند که آن ظالم را دچار کرده است؛ يعني با او در يک صف و در يک جناح قرار مي گيرد”.

اباعبدالله(ع) با قیام خود اسلام را در هر زمانی بیمه کرد

نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: اين را پيغمبر فرموده و مشخص کرده بود که اگر نظام اسلامي، منحرف شد، بايد چه کار کرد. امام حسين هم به همين فرمايش پيغمبر، استناد مي کند؛ بنابراین اگر انسان در چنين شرايطي قرار گرفت و موقعيت مناسب باشد ، واجب است در مقابل اين عمل، قيام و اقدام کند. به هر کجا مي خواهد برسد؛ کشته شود، زنده بماند، به حسب ظاهر موفق شود، يا نشود. هر مسلماني در مقابل اين وضعيت بايد قيام و اقدام کند. اين تکليفي است که پيغمبر فرموده است.

وی ابراز کرد: امام حسين علیه السلام فرمود” من از همه مسلمانان شايسته ترم به اين که اين قيام و اين اقدام را بکنم؛ چون من پسر پيغمبرم. اگر پيغمبر، اين تغيير، يعني همين اقدام را بر تک تک مسلمانان واجب کرده است، بديهي است حسين بن علي، پسر پيغمبر، وارث علم و حکمت پيغمبر، از ديگران واجب‌تر و مناسب‌تر است که اقدام کند. و من به خاطر اين است که اقدام کردم”. پس امام، علّت قيام خود را بيان مي‌کند.

این مقام مسئول گفت: امام حسين عليه السلام براي انجام يک واجب، قيام کرد؛ اين واجب در طول تاريخ، متوجه به يکايک مسلمانان است. اين واجب، عبارت است از اين که هر وقت ديدند که نظامِ جامعه اسلامي دچار يک فسادِ بنياني شده و بيم آن است که به کلي احکام اسلامي تغيير يابد، هر مسلماني بايد قيام کند؛ البته در شرايط مناسب آن وقتي که بداند اين قيام، اثر خواهد بخشيد.

حجت الاسلام و المسلمین علیمرادی خاطر نشان کرد: امام حسين عليه السلام قيام کرد و عملا اين واجب را انجام داد تا درسي براي همه باشد؛ بنابراین امام حسين عليه السلام از لحاظ عملي، درس بزرگي به همه تاريخ اسلام داد و در حقيقت، اسلام را هم در زمان خودش و هم در هر زمان ديگري بيمه کرد.

انتهای پیام/م




اباعبدالله(ع) با قیام خود اسلام را در هر زمانی بیمه کرد

منبع:آرمـان
? اباعبدالله(ع) با قیام خود اسلام را در هر زمانی بیمه کرد