یک مسئول: تصور دورزدن تحریم با قاچاق کالا خام‌اندیشی است

کرمان – فت فتو -معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: برخی نظرات درباره اینکه قاچاق می‌تواند تحریم را دور بزند و نیازهای کشور را برآورده کند، خام‌اندیشی و خیال‌پردازی است که باعث هدر رفتن منابع نیز می‌شود.  به گزارش خبرنگار فت فتو، مصطفی پورکاظم شایسته روز چهارشنبه در […]

کرمان – فت فتو -معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: برخی نظرات درباره اینکه قاچاق می‌تواند تحریم را دور بزند و نیازهای کشور را برآورده کند، خام‌اندیشی و خیال‌پردازی است که باعث هدر رفتن منابع نیز می‌شود.

 به گزارش خبرنگار فت فتو، مصطفی پورکاظم شایسته روز چهارشنبه در نشست کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان افزود: در کشفیات و پرونده های مربوط به قاچاق، کالای استراتژیکی وجود ندارد که نشود آن را به صورت رسمی وارد کشور کنیم.

وی با بیان اینکه سالانه ۲۰ میلیارد دلار قاچاق از مبادی ورودی و خروجی کشور انجام می شود تاکید کرد: در این شرایطی که به لحاظ تامین کالاهایی نظیر دارو و مواد خام پتروشیمی با مشکل مواجه هستیم، در داخل نیاز کاذب ایجاد می شود و منابع را هدر می دهد.

ابزار و امکانات مبارزه با قاچاق در کشور فراهم شده است

معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: امروز کشور از نظر وضعیت و شرایط اقتصادی، سیاسی و امنیتی در موقعیتی است که انگیزه ها را برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز چند برابر می کند و ابزار و امکانات نیز برای این مبارزه فراهم شده تا بهانه‌ای برای اجرا نباشد.

وی بیان کرد: انگیزه انقلابی و مردمی دولت سیزدهم در ایجاد زیرساخت ها، سامانه ها و قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، توانست بخشی از خلاءها را پوشش دهد و مشکلات را حل کند؛ بدون تعارف باید بگوییم به دلیل اجرای طرح های شجاعانه ای مانند حذف ارز ترجیحی دولت نیاز به مبارزه با قاچاق کالا دارد.

پورکاظم شایسته با بیان اینکه جلوگیری و تشویق به مبارزه با قاچاق از مبادی خروجی و ورودی در سال ۱۴۰۱ اولویت است اظهار داشت: با اصلاح و تکمیل قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اعضای کمیسیون به لحاظ تعداد توسعه پیدا کرده اند و بخش خصوصی، سازمان برنامه و نهادهای مربوط به حوزه نرم افزاری به ترکیب این ستاد افزوده شده اند.

لزوم نگاه همه جانبه به موضوع قاچاق

وی تصریح کرد: باید نگاه همه جانبه به موضوع مبارزه با قاچاق کالا و ارز وجود داشته باشد که لازم است از ظرفیت اصناف، بازار و بخش خصوصی نیز در این مسیر استفاده شود.

معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: سالانه ۲۰ میلیارد دلار قاچاق از مبادی ورودی و خروجی در کشور داریم که ۶ میلیارد آن مربوط به کالاهای اساسی و فرآورده های نفتی است.

به گفته وی، این رقم در واقع هدررفت منابع ارزی و ریالی و بدهی به کشور و مردم محسوب می شود و در شرایطی که با سختی منابع دارو و سایر کالاهای اساسی را تهیه می کنیم، خروج منابع ارزی از کشور وضعیت را سخت تر می کند.

وی خاطرنشان کرد: در دولت جدید دستورالعمل ۹ ماده‌ای از طرف رییس جمهور صادر شده که مرکز ثقل آن مبارزه با قاچاق سازمان یافته و باندهای سازمان دهی شده است که نیاز به مبارزه هوشمند و استفاده از همه ابزارهای نظامی، انتظامی، اطلاعاتی و غیره دارد و جز اینکه دستگاه های بزرگی مثل سپاه پاسداران، فراجا و نهادهای اطلاعاتی از طریق رصد مالی به جلوگیری از پولشویی کمک کنند راهی نداریم.

قاچاق روزانه ۹ میلیون لیتر سوخت از مرزها

پورکاظم شایسته با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بر مبارزه با قاچاق از مبادی تاکید دارند تصریح کرد: در حوزه قاچاق سوخت روزانه ۹ میلیون لیتر سوخت و فرآورده های آن از مرزها خارج می شود که باید جلو آن گرفته شود و ریسک قاچاق با مبارزه و کنترل افزایش پیدا کند.

 معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه در مبارزه با قاچاق کالا نباید هیچ مرحله ای حذف شود افزود: قاچاق کالا باعث می شود که میلیاردها دلار عوارض و حقوق گمرکی که می تواند حقوق و نیازهای ملت را در داخل تامین کند، از بین برود.

وی تصریح کرد: یکی از دلایل جهانی شدن سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بحث انسداد مرزهای جنوب شرق و مبارزه با قاچاق بود که ایشان همزمان به سایر مسائل و شئون این مبارزه نیز توجه داشت.

این مسئول ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: برخی کشورها مبارزه با قاچاق را از عرضه کالاها در داخل شروع کرده اند و اگر امروز کالای قاچاق در ویترین مغازه ها دیده می شود، نماد بی عرضگی ما مسئولان است، بنایراین در فرآیند جدید مبارزه با قاچاق کالا سهم همه دستگاه‌ها دیده شود.

نقش متفاوت کرمان در قاچاق سوخت

وی با اشاره به موقعیت  استراتژیک استان کرمان در قاچاق سوخت ادامه داد: استان کرمان سهم و نقش متفاوتی در بحث قاچاق سوخت دارد و در این حوزه باید نقش شفاف تری ایفا کند؛ اگر کار جدی در این زمینه انجام شود، استان کرمان می تواند محل توقف دو سوم قاچاق خروجی باشد.

پورکاظم شایسته ادامه داد: استان کرمان در تشکیل پرونده های تعزیراتی قاچاق رتبه چهارم کشور را دارد، اما از نظر نتایج پرونده های تعزیراتی در رتبه بیستم به بعد است که باید کاشفان و ضابطان کمک کنند تا اتفاق مناسب تری رخ دهد.

سهم کم پرونده های کلان قاچاق

وی بیان کرد: طی سال ۱۴۰۰ از نظر  تعداد تشکیل پرونده های مهم با ارزش میلیاردی افزایش قابل توجهی داشتیم، اما هنوز بیش از ۴۶ درصد پرونده هایی که در کشور تشکیل می شود، ارزش ریالی آن زیر ۱۰ میلیون تومان است و باید به سمت کشف و ضبط پرونده های بزرگ و کلان قاچاق برویم.

معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: متوسط ارزش ریالی پرونده های قاچاق کشور ۱۲۰ میلیون تومان و متوسط ارزش ریالی پرونده های استان کرمان ۴۳ میلیون تومان است و در کل کشور وصول جرائم نقدی ۸۰ درصد از پرونده های جرائم خرد است که اغلب پرونده های بزرگ ما به اجرای احکام نمی رسد.

وی بیان کرد: وضعیت اموال تملیکی استان کرمان قابل قبول است و استان پرونده رسوب ندارد؛ تنها مشکل دستگاه های ماینر محسوب می شود که در کل کشور ۱۵۰ هزار دستگاه ماینر ضبط داریم اما به دلیل کمبود برق در تابستان، شورای عالی امنیت ملی به صورت موقت در خصوص تصمیم گیری در این زمینه اجازه نداده است.

 پورکاظم شایسته با بیان اینکه ۶۳ درصد پرونده های کشف کالای قاچاق مربوط به نیروی انتظامی است گفت: تا سه سال گذشته ۳۰ درصد پروندهای قاچاق حکم برائت می گرفتند، اما اینک این عدد به ۱۳ درصد رسیده است که نشان از دقیق تر شدن بررسی و مبارزه با قاچاق دارد.

وی تاکید کرد: روزانه حدود ۹ میلیارد لیتر سوخت از کشور قاچاق می شود اما تنها سه درصد آن کشف می شود که قابل قبول نیست و باید ببینیم چرا کشفیات ما پایین است.

معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان کرد: سلاح قاچاق می تواند وارد کشور شود که نقطه ضعف ماست و با همه زحمات و تلاش های طاقت فرسا برای مبارزه با قاچاق در مجموع نتایج راضی کننده ای نداریم.

۲ هزار و ۷۰۰ قلم کالا در لیست قاچاق

وی ادامه داد: در تحلیل کلان افزایش میزان قاچاق و مهار آن بستگی به شرایط اقتصادی کشور دارد و  ۲ هزار و ۷۰۰ کالایی که ممنوعیت کامل به دلیل مسائل ارزی دارند و هر کالایی که ممنوع باشد مصرف آن در داخل زیاد می شود.

پورکاظم شایسته بیان کرد: با توجه به اتفاقاتی که از سال ۹۷ برای اقتصاد کشور افتاده است میزان قاچاق افزایش افسارگیسخته ای نداشته ایم، اما هنوز هم ۲۰ میلیارد دلار قاچاق کالا در سیستم اقتصادی ما می تواند چرخش داشته باشد.

به گزارش فت فتو، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان نیز با اشاره تهیه سند امنیت راهبردی استان گفت: آمار و اطلاعات در حوزه قاچاق کالا تهیه و راهکارهای پیشنهادی نیز پیش بینی شده است.

رحمان جلالی افزود: دستگاه های دخیل در بحث مبارزه با قاچاق کالا مسائل و راهکارهای خود را با دید کارشناسی ارائه دهند تا با هم افزایی بتوانیم کار را جلو ببریم.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمان نیز گفت: ۹۴ درصد پرونده کشفیات دستگاه ها به تعزیرات ارجاع می شود در حالی که از نظر نیروی انسانی این دستگاه با کمبود مواجه است و نمایندگی های ما در شهرستان های اصلی با یک یا ۲ نیرو در برابر حجم زیادی از کار فعالیت دارند.

ارسلان میری افزود: برخی دستگاه ها در مبارزه با قاچاق جدیت و عزم راسخ ندارند که باید بیشتر و بهتر توجه کنند، همچنین زیرساخت ها نیز در استان به اندازه کافی برای مبارزه با قاچاق فراهم نیست.




یک مسئول: تصور دورزدن تحریم با قاچاق کالا خام‌اندیشی است

منبع: ایرنـا
? یک مسئول: تصور دورزدن تحریم با قاچاق کالا خام‌اندیشی است