کشاورزی سنتی به پایان راه رسیده است/دانشگاه باید تکنولوژی را به مزرعه بیاورد

فرماندار ویژه رفسنجان با اشاره به اینکه به پایان کشاورزی سنتی و تجربی رسیدیم، گفت: باید با تلفیق تجربه و علم و دانش، تکنولوژی را به کمک کشاورزی بیاوریم. به گزارش فت فتو از رفسنجان، مجید فصیحی‌هرندی ظهر امروز در حاشیه برگزاری دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران به میزبانی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان اظهار کرد: […]


فرماندار ویژه رفسنجان با اشاره به اینکه به پایان کشاورزی سنتی و تجربی رسیدیم، گفت: باید با تلفیق تجربه و علم و دانش، تکنولوژی را به کمک کشاورزی بیاوریم.

به گزارش فت فتو از رفسنجان، مجید فصیحی‌هرندی ظهر امروز در حاشیه برگزاری دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران به میزبانی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان اظهار کرد: شهرستان رفسنجان نزدیک به هشت هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و دارای بیش از ۳۲۰ هزار نفر جمعیت بوده و میزبان نزدیک به ۸۰ هزار تبعه افغانستانی است که عمده در بخش کشاورزی و صنایع وابسته و حتی در تجارت پسته مشغول به فعالیت هستند.

فرماندار ویژه شهرستان رفسنجان عنوان کرد: نرم جمعیت روستاهای ما از کشور بیشتر است، که ۴۵ درصد جمعیت ما در روستاها زندگی می‌کنند، به‌غیر از دهستان‌های راویز، خنامان، داوران و سرچشمه تقریبا همه روستاهای ما به‌واسطه کشاورزی پسته پایدار ماندند، صدها قنات کشاورزی در شهرستان داشتیم که عمده پسته را از آب این قنوات ایجاد شده و امروز متأسفانه قنوات از بین رفتند؛ اما با چاه‌تلمبه‌ها آب کشاورزی را تأمین می‌کنند.

وی اضافه کرد: ۴۵ درصد جمعیت فقط به‌دلیل پسته‌کاری در روستاها پایدار ماندند که اگر این هم گرفته شود باید به شهرها مهاجرت کنند.

فصیحی‌هرندی با اشاره به اینکه نزدیک به ۳۰ درص جمعیت شهرستان در بخش مرکزی است، ادامه داد: کشاورزی حرفه اصلی مردم شهرستان رفسنجان است و با سختی‌های فراوان آب را از دوردست‌ها منتقل و روستاها را آباد کردند که متأسفانه این اتفاق امروز دیگر نمی‌تواند رقم بخورد.

وی از ایجاد ۸۰ هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان یاد کرد و افزود: هر درخت پسته با دست کاشته می‌شود و باید مانند یک کودک از آن مراقبت کرد و منتظر ماند که شش، هفت سال بعد ثمر دهد و ظلم است که مردمی که بزرگترین جنگل دست‌کاشت دنیا را ایجاد کردند درآمدشان به اندازه دسترنجشان نباشد و درآمدشان در واحد سطح به ۵۰۰ کیلوگرم نرسد.

فصیحی‌هرندی خاطرنشان کرد: اگر هزینه‌هایی که داریم انجام می‌دهیم چه به‌لحاظ نیروی انسانی و چه برداشت منابع آبی و سرمایه‌گذاری، در مقابل تولید محصول مقایسه کنیم، می‌بینیم که ضررهای زیادی را متحمل شده‌ایم.

فرماندار رفسنجان گفت: باید توجه داشته باشیم دانشگاه وارد عرصه‌های جامعه شود و ورود کند و در زمینه کشاورزی کمک باشد. طی سال‌های زیادی موسسه تحقیقات پسته در رفسنجان داشتیم که متأسفانه عنوان آن از دست رفته و به نام دیگری نامگذاری شده اما نیروهای آن در حال کار و تلاش در حوزه پسته هستند.

وی ابراز کرد: هم جهاد کشاورزی هم سایر ارگان‌های مرتبط در جهت بهبود و برداشت محصول تلاش زیادی انجام داده‌اند؛ اما تلاش‌ها هنوز نتوانسته جایگاه خود را در عرصه تولید به‌خوبی نشان دهد.

فصیحی‌هرندی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه کارهای خیری که در شهرستان انجام شده از منابع کشاورزی بوده است، تأکید کرد: جای خوشحالی دارد که دسترنج کشاورزان در مسائل فرهنگی، علمی، مذهبی، آموزشی، بهداشتی و درمانی هزینه شده است.

وی با بیان اینکه اخیرا در رفسنجان بیمارستان بسیار خوب و مدرنی در حال ساخت است که در دو سال و نیم آینده به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: این بیمارستان هم توسط خیر و از محل منابع کشاورزی احداث می‌شود؛ همچنین مجموعه مدرن و پیشرفته فرهنگی ورزشی توسط خانواده خیر ویژه بانوان در حال ساخت است.

فرماندار رفسنجان بیان داشت: اگر ما به‌عنوان دانشگاه به مسأله کشاورزی نگرش نویی در باغداری پسته ایجاد و نقش خودمان را ایفا کنیم که رقم‌های سازگارتر با آب و هوای موجود تولید شود، کمک بزرگی به بخش کشاورزی می‌شود.

وی یادآور شد: سال گذشته نزدیک به هفت‌هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از پسته داشتیم؛ اما امسال به دلایل اقلیمی  ۲۶ هزار تن پیش‌بینی می‌شود و از مهمترین چالش‌های پیش روی کشاورزی ما آب و خاک است.

فصیحی‌هرندی در پایان با اشاره به اینکه به پایان کشاورزی سنتی و تجربی رسیدیم، تصریح کرد: باید با تلفیق تجربه و علم و دانش تکنولوژی را به کمک کشاورزی بیاوریم و امیدواریم در این کنگره به این مطلب توجه شود و آغاز دستاوردهای خوبی باشد.

انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب

 





کشاورزی سنتی به پایان راه رسیده است/دانشگاه باید تکنولوژی را به مزرعه بیاورد

منبع:فــارس
? کشاورزی سنتی به پایان راه رسیده است/دانشگاه باید تکنولوژی را به مزرعه بیاورد