پرداخت هزینه دلیل بی‌انگیزگی دامداران جهت پلاک کوبی دام/ هویت‌گذاری شرط تردد دام‌ها در سطح کشور

نادر مولایی گفت: اگر اداره کل دامپزشکی، سازمان جهاد کشاورزی در شمال و جنوب به امر پلاک کوبی بیشتر توجه کنند در آینده ای نه چندان دور بحث قاچاق دام کاهش و تک رقمی خواهد شد، گاهی مشاهده شده دام بومی بین روستاها جابجا شده و به دلیل نداشتن مجوز و عدم هویت دار بودن […]

نادر مولایی گفت: اگر اداره کل دامپزشکی، سازمان جهاد کشاورزی در شمال و جنوب به امر پلاک کوبی بیشتر توجه کنند در آینده ای نه چندان دور بحث قاچاق دام کاهش و تک رقمی خواهد شد، گاهی مشاهده شده دام بومی بین روستاها جابجا شده و به دلیل نداشتن مجوز و عدم هویت دار بودن دام به عنوان قاچاق کشف شده است.

به گزارش فت فتو؛ اکثر مواقع شاهد هستیم که دام های با کیفیت و نژاد برتر  خارج و دام های بی کیفیت و با نژاد بیگانه از کشورهای پاکستان و افغانستان از طریق شهرستان های شرقی استان وارد و یا خارج می شود که متاسفانه متوجه شدیم که افزایش کشفیات امسال نسبت مشابه سال گذشته افزایش چمشگیری داشته است.

اخیرا هم با کمبود نهادهای دامی باعث شد تا بسیاری از دامداران دام مولد سنگین خود را به کشورهای خارج قاچاق کنند که دلیل این امر را از مسئولان مربوطه خواستار شدیم.


نادر مولایی دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دراستان کرمان در گفتگو با راه آرمان در رابطه با اقدامات انجام شده در قاچاق دام در شرق استان اظهار کرد: کشفیات دام در ۵ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ نسبت به مشابه در سال ۹۹، ۸۱ درصد افزایش داشته است.


وی گفت: قاچاق دام در استان به عنوان معضل جدی است که در دستور نهادهای نظارتی، نیروی انتظامی و تعزیرات که مرجع صدور رای می باشد قرار گرفته و در حال برخورد با قاچاقیان است.

 
نوسانات ارز دلیل افزایش قاچاق در دو سال اخیر

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دراستان کرمان، دلیل افزایش قاچاق در دو سال اخیر را نوسانات قیمت ارز یعنی اختلاف قیمت بین دینار و دلار عنوان کرد و افزود: این اختلاف قیمت سبب شد که انگیزه قاچاقیان را بالا رود و یکسری از تولید کنندگان در داخل کشور دام خود را از طریق قاچاق از کشور خارج کنند.


ملایی بیان کرد: کمبود گوشت در بازار در برهه ای از زمان باعث این موضوع شد و گاها آمار و ارقامی در دسترس است که قیمت دام زنده با نرخ دلار در برخی موارد سه برابر بیشتر از قیمت آن با ریال است سبب شده که قاچاقچیانی که در این حوزه فعال هستند  به شغل کاذب روی آورند.

کمبود و قیمت بالای نهادهای دامی دلیل دیگر قاچاق دام

وی، کمبود و قیمت بالای نهادهای دامی و انباشته شدن آن در گمرک دلیل دیگر قاچاق دام عنوان و ابراز کرد: با توجه به خشکسالی های اخیر در کشور و کمبود نهادها و به نرسیدن نهاده به دست دامداران و نداشتن صرفه اقتصادی برای دامدار سبب شد که دامدار دام خود را علی الخصوص دام سنگین و مولد خود را از کشور خارج کند.


دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دراستان کرمان تصریح کرد: کاهش قدرت خرید مردم با توجه به افزایش قیمت گوشت در کشور همچنین باعث شده که ما انباشته دام داشته باشیم دامداران وقتی دامشان از از حدی بگذرد صرفه اقتصادی برایشان ندارد و هزینه ها برای او چندین برابر می شود لذا با این انباشته دام آن دامدار دام خود را در اختیار قاچاقیان قرار می دهد.

ورود دام های خارجی اثرات مخربی بر دامپروری می گذارد

ملایی افزود: ورود دام های خارجی به منطقه شرقی استان اثرات مخربی بر دامپروری می گذارد ورود نژادهای بیگانه و بی کیفیت همزمان با خروج نژادهای سازگار و با کیفیت واقعا ضربه مهلکی به دامپروری می زند.


وی تصریح کرد: دام های بی کیفیتی که ازمرز پاکستان و افغانستان وارد کشور می شود همیشه دو سویه بوده است پست های قرنطینه در بازار سیاه دایر و مشغول انجام وظیفه هستند اما متاسفانه گاهی اوقات قاچاقچیان آنان را دور می زنند.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان کرمان خاطرنشان کرد: طرح پلاک کوبی دام ها با هدف هویت گذاری و جلوگیری ار قاچاق دام یکی از اقدامات پیشگیرانه و مقابله ای است که در این حوزه از دو سال پیش در حال شکل گیری است و قطعا امسال هم اولویت کاری کمیسیون خواهد بود.


ملایی عنوان کرد: مقرر گردید از این به بعد کلیه خدمات جهاد کشاورزی و دامپزشکی تنها  به دام هایی که پلاک کوبی و هویت دار شده خدمات ارائه کنند.


وی تاکید کرد: اگر اداره کل دامپزشکی، سازمان جهاد کشاورزی در شمال و جنوب به امر پلاک کوبی بیشتر توجه کنند در آینده ای نه چندان دور بحث قاچاق دام کاهش و تک رقمی خواهد شد و آگاهی بخشی به مردم بحث جدی است که دامداران شاید در این زمینه اطلاعات کافی نداشته باشند که گاها مشاهده شده دام بومی بین روستاها جابجا شده و به دلیل نداشتن مجوز و عدم هویت دار بودن دام  به عنوان قاچاق کشف شده است.


دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دراستان کرمان یکی از مزایای طرح پلاک کوبی تسهیل نهادهای دامی و نظامند شدن دامداران عنوان کرد.


ملائی در پاسخ به این سوال که هزینه هویت گذاری چقدر است و آیا این هزینه  را باید خود دامدار بپردازد و یا نهاد دیگری، اذعان کرد: متاسفانه این مبلغ را باید خود دامدار بپردازد و این در حالی است که این طرح پلاک کوبی باید به صورت رایگان انجام شود تا ایجاد انگیزه کند و دامداران به دنبال پلاک کوبی دام خود باشند.

پرداخت هزینه پلاک کوبی دلیل بی انگیزگی دامداران

وی ادامه داد: هم اکنون پلاک کوبی دام در استان کرمان انجام می شود که یکی از بی انگیزگی برخی دامداران می توان همان پرداخت هزینه دانست که با داشتن دام های زیاد رقم قابل توجهی برای دامدار در بر خواهد داشت لذا این امر اگر تسهیل و در پرداخت هزینه ها توسط ادارات کل دامپزشکی و جهاد کشاورزی تامین اعتبار شود می تواند مثمر ثمر باشد.

پلاک کوبی بیش از ۹۰درصد دام ها در استان کرمان

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دراستان کرمان خاطرنشان کرد: میزان پلاک کوبی دام سبک در شمال و جنوب استان بیش از ۹۰ درصد انجام شده که این نوید بخش این است که قاچاق را می توان مهار کرد.


ملائی بیان کرد: در شمال استان ۵۰۶ هزار و ۳۵۴ راس گوسفند و ۳۲۶ هزار ۱۱۷ راس بز و در جنوب استان نیز تقریبا ۲۰۴ هزار ۷۶۵ رأس دام پلاک کوبی شده است.

وی تاکید کرد: خروج دام مولد از کشور دغدغه ای که این روزها کلیه مسئولان را درگیر کرده است و یکی از خطراتی است که سرمایه دامی کشور را تهدید می کند که باید به جد با آن برخورد کرد.


دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دراستان کرمان عنوان کرد: قاچاق دام در شهرستان های بردسیر، انار، بافت، جیرفت، کهنوج، فهرج و عنبرآباد وجود دارد تقریبا ورودی دام بیشتر از کردستان، مشهد و سایر استانها به ندرت دیده می شود.

افزایش ۸۰ درصدی کشفیات قاچاق دام امسال نسبت به سال گذشته

حمید رضا میرحبیبی رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان نیز از اقدامات اخیر مبارزه با قاچاق دام اظهار کرد: کلا مبارزه با قاچاق دام با توجه به وضعیت اقتصادی کشور در دستور کار رسمی فرمانده انتظامی استان و پلیس امنیت اقتصادی قرار دارد به طوری که امسال ارزش ریالی کشفیات ۸۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.


وی گفت: متاسفانه در سال گذشته با بحث قاچاق دام سنگین به خارج از کشور روبرو بودیم که با مشارکت دستگاه های قضایی، تعزیرات، اداره اطلاعات و پلیس امنیت تقریبا باندهای فعالی که در این زمینه کار انجام می دادند متلاشی شدند.

انتقال و جابجایی دام تنها با مجوز و هویت گذاری صورت می گیرد

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان با بیان اینکه در حال حاضر با اقداماتی که انچام شده قاچاق دام نسبت به گذشته کمتر شده است، اذعان کرد: ما از دامداران می خواهیم که انتقال دام را با مجوز انجام دهند و اکثر توقیفاتی که صورت می گیرد و دام به عنوان قاچاق شناخته می شود مسئله نداشتن هویت دامی یا همان پلاک کوبی است و حتی ممکن است که آن دامدار قصد قاچاق هم  نداشته باشد و این می طلبد که چه نهادهایی باید همکاری کنند این بحث پلاک گذاری و صدور مجوز باید تسهیل شود تا دامدار به مشکل برخورد نکند و پلیس نیز برابر با قانون آن محموله دام را توقیف نکند.


میرحبیبی با اشاره به اینکه کشفیات دام تا این لحظه نسبت به سال گذشته افزایش داشته است، تصریح کرد: ما سعی داریم تا این امر کاهش یابد و از دامداران درخواست داریم که هنگام جابجایی و انتقال دام های خود مجوز داشته باشند که محموله آنها توقیف نشود.


وی تاکید کرد: اگر طرح پلاک کوبی در کلیه دام ها صورت گیرد قطعا بحث قاچاق کاهش خواهد یافت وامیدواریم که اداره دامپزشکی و سازمان جهاد کشاورزی در این رابطه همکاری های لازم را انجام دهند.

 

انتهای پیام/




پرداخت هزینه دلیل بی‌انگیزگی دامداران جهت پلاک کوبی دام/ هویت‌گذاری شرط تردد دام‌ها در سطح کشور

منبع:دانــا
? پرداخت هزینه دلیل بی‌انگیزگی دامداران جهت پلاک کوبی دام/ هویت‌گذاری شرط تردد دام‌ها در سطح کشور