آیا واقعا داروهای درمان کرونا زمان مشخصی برای مصرف دارند؟

یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: اگر دارو‌های ضد ویروس کرونا در زمان مناسب استفاده شوند، نقش بسیار کمک کننده‌ای در بهبود بیماران خواهند داشت. به گزارش فت فتو؛ جمال میرزایی، متخصص عفونی و فلوشیپ فوق تخصص نقص ایمنی، سرطان و پیوند در مورد اثرگذاری داروهای فاویپیراویر و رمدیسیویر برای درمان کرونا اظهار کرد: وقتی یک […]

یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: اگر دارو‌های ضد ویروس کرونا در زمان مناسب استفاده شوند، نقش بسیار کمک کننده‌ای در بهبود بیماران خواهند داشت.

به گزارش فت فتو؛ جمال میرزایی، متخصص عفونی و فلوشیپ فوق تخصص نقص ایمنی، سرطان و پیوند در مورد اثرگذاری داروهای فاویپیراویر و رمدیسیویر برای درمان کرونا اظهار کرد: وقتی یک کار تحقیقاتی علمی به درستی انجام شود و در آن نمونه‌های مختلف مورد بررسی قرار بگیرد باید از آن پیروی کرد، به شرط این که در آن سوگرایی نباشد.

این متخصص عفونی ادامه داد: ما گاهی می‌بینیم که برای اینکه یک دارو برند شود، تحقیقاتی را در موردش در مجلات به چاپ می‌رسانند که مبنای قطعی علمی ندارد. در مورد فاویپیراویر و رمدیسیویر نمی‌توان قضاوت داشت، زیرا صحبت‌های مختلفی در مورد این دو دارو، چه در مورد اثرگذاری و چه عدم اثرگذاری آن عنوان شده است، اما طبق تجربه چندین ماه ما در رابطه با تجویز این دارو‌ها برای درمان کووید، اگر دارو‌های ضد ویروس در زمان مناسب استفاده شوند، نقش بسیار کمک کننده‌ای در بهبود بیماران خواهند داشت.

میرزایی بیان کرد: در طی این دو سال تعداد زیادی از بیماران به واسطه این دارو‌ها درمان شده‌اند و در این میان مواردی هم بوده که درمان با این دو دارو آغاز شده، اما همچنان پیشرفت داشته است.

این متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: وقتی بیمار در روز‌های آغازین بیماری که کرونا خیلی گسترش پیدا نکرده است، مراجعه کند و علائم شدیدی نداشته باشد، فاویپیراویر برایش تجویز می‌شود  که در این بازه زمانی خیلی زود نتیجه می‌بیند و درنهایت شدت بیماری کاهش پیدا می‌کند.

او ادامه داد: از سوی دیگر اگر این دارو‌ها با تأخیر وارد بدن بیمار شوند و بیمار در مرحله پیشرفت ابتلا به ویروس باشد، داروی ضد ویروس اثرگذاری خود را از دست می‌دهد، در نتیجه بیمار با اثرات منفی این دارو‌ها بر کبد و کلیه مواجه خواهد شد. این عوارض به دلیل استفاده از این دارو‌ها در زمان نامناسب است بروز می‌کند نه صرفاً به دلیل استفاده و تجویز این دارو‌ها.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: در مورد دگزامتازون نیز همین موارد وجود دارد. در مجامع علمی، تاثیر این دارو بر درمان کرونا تصویب شده است اما این تاثیر در صورتی اتفاق می‌افتد که در زمان مناسب برای بیمار تجویز شود. یعنی اگر در روز‌های ابتدایی بیماری دگزامتازون وارد بدن بیمار شود، سیستم ایمنی بدن تضعیف می‌شود. متاسفانه در برخی موارد شاهد این مسئله هستیم که دگزامتازون یا سایر کورتون‌ها در روز‌های اول برای بیمار تجویز می‌شود و نتیجه اش این است که بیماری در بدن فرد پیشرفت می‌کند و این دارو اثر سوء بر بیمار می‌گذارد.

میرزایی در مورد عوارض احتمالی فاویپیراویر و رمدیسیور گفت: هر دارویی که مصرف می‌شود به این دلیل که یک ماده شیمیایی خارجی است، می‌تواند عوارضی برای فرد ایجاد کند. حتی در مورد استامینوفن نیز این عارضه احتمالی وجود دارد؛ بنابراین طبیعی است که این حجم از آنتی بیوتیک‌هایی که برای افراد در طول پروسه بیماری تجویز می‌شود، عوارضی نیز در آینده داشته باشد.

این پزشک متخصص نقص ایمنی یادآوری کرد: مصرف نابجای این دو دارو هم ممکن است عوارض کبدی و ناسازگاری‌های گوارشی برای فرد ایجاد کنند، اما باید همیشه بین بد و بدتر، بد را انتخاب کنیم و صرفنظر از عوارض احتمالی، بهتر است در زمان مناسب از این دارو‌ها برای بهبود بیماری استفاده کنیم.

 




آیا واقعا داروهای درمان کرونا زمان مشخصی برای مصرف دارند؟

منبع:بــرنا
?
آیا واقعا داروهای درمان کرونا زمان مشخصی برای مصرف دارند؟